Omgeving

Hamont-Achel is een charmant stadje met een historische erfgoed dat omringd wordt door verschillende natuurgebieden met uitgestrekte heidevlaktes, kabbelende beekjes enz.


Het ligt centraal op het fietsroutenetwerk van de Limburgse- en Brabantse Kempen, midden in de groenste plekjes van onze regio  in een volledig vlakke omgeving.

 

Startend vanaf het hotel kan de ontdekkingstocht beginnen met de reeds voorbereide routes (zowel fiets- als wandelroutes).   En... om er zeker van te zijn dat het de mooiste plekjes zijn, hebben we de meeste routes reeds zelf verkend !  

 

Ontdek zeker de nieuwe attractie "fietsen tussen de kruinen van de bomen" met behulp van één van onze fietsroutes, startend vanaf het hotel.

 

Uit het nieuws gegrepen ...

Trappistdegustatie in Achelse Kluis
Dit jaar start de Achelse Kluis met een uniek concept: een degustatie van 9 Belgische trappistenbieren waarvan er 5 elders moeilijk tot niet verkrijgbaar zijn. De bieren worden aangeboden in proefglaasjes van 17,5 cl.. In volgorde (met vermelding van het alcoholpercentage) zijn dat Westmalle extra van 4,8°, Achel Bruin van 8° met cara en ambermout van het vat, Chimay blauw van 9°, Rochefort 8 van 9.2°, Orval van 6.2°, Achel Blond late hopt van het vat van 8°, Achel Blond extra dry hopt van 9.5 °, Westvleteren 12 van 10° en Achel extra bruin van 9.5°. 
Een degustatie zal gemiddeld 3 uur duren. Ze kost 50 euro per persoon en omvat de dranken en voldoende Breugheliaanse hapjes zoals Westmalle kaas, paté, bloedworst, kipkap (zult), witte worst, gebakken spek en gehaktballetjes; daarnaast is er roggebrood, mosterd en kweeperenconfituur. De eerste degustaties zijn op 2 en 3 april (max. 30 personen) en op aanvraag voor groepen van minimum 20 personen. 
Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog steeds de vaste formules van rondleidingen door de abdij, van ongeveer een uur, met degustaties van de Achelse bieren (formules vanaf 9 euro per persoon). Bij de Kluis wordt benadrukt "dat dit concept uniek is in de wereld en vooral door mensen van over heel de wereld gesmaakt wordt maar blijkbaar te weinig bekend is in eigen streek". Aanmelden of aanvraag voor informatie kan via een mailtje aan bezoekachelsekluis[!]gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info over bezienswaardigheden en activiteiten in onze omgeving - klik hier -. 

De brochure van Hamont-Achel kan je hier downloaden.

Een aantal fiets- en wandelkaarten zijn in het hotel verkrijgbaar of in het UiTpunt van Hamont, gelegen in de bibliotheek van Hamont. Voor de openingstijden - klik hier -